Kerstbrief Fondos Solidarios december 2020

Jaaroverzicht 2020

Rondzendbrief anneke kok

In memoriam cor lemmers

Nieuwsbrief 2019

Jaarcijfers 2019

Fondos jaarcijfers 2017

 Verslag nepal

 Bekijk hier het verslag van 12 September

http://nos.nl/artikel/2058100-een-miljoen-mensen-geevacueerd-na-zware-aardbeving-in-chili.html

 Bijlagen Bietendag 2015

Sinds 1 augustus bent u verplicht het IBAN nummer te gebruiken als u geld wilt overmaken. Het IBAN nummer van de Stichting is:

Fondos Solidarios padre Dirk de Wit
NL09 ABNA 0526 3531 47

 

 

Door de zachte winter en het mooie voorjaar wordt er dit jaar al vroeg gestart met het plukken van fruit. Verschillende fruitbedrijven hebben aangegegeven werkplekken te kunnen bieden voor de bietendag en omdat wij graag op deze plekken willen werken, hebben we besloten de bietendag dit jaar te vervroegen naar zaterdag 6 september. Een mooie gelegenheid om na de vakantie goed van start te gaan met het plukken van fruit voor projecten in Chili. En een mooie gelegenheid elkaar weer te zien en vakantieverhalen uit te wisselen. Binnenkort wordt de uitnodiging rondgestuurd en lees je meer over de projecten die we dit jaar steunen. Meld je snel aan voor deze dag!

Klik hier voor de bedankbrief van Bietendag 2013.

Bietendag 2013 op 21 september is weer geslaagd. Ondanks minder werkplekken door de late fruitoogst dit jaar, hebben we toch weer ruim € 9.000 met elkaar opgehaald.

 Anneke Kok heeft weer een mooie nieuwsbrief gestuurd.

 Op maandagavond is er een documentaire over Chili op tv2 om 21.25 uur. Het gaat over de tegenstelling tussen arm en rijk. Het thema van de bietendag dit jaar. (Paul Rosenmoller en de  strijd van Latijns Amerika)

Anneke Kok heeft haar nieuwsbrief gestuurd met terugblik en wensen voor het nieuwe jaar.

Zie voor het bezoek van de 40mm'ers aan Chili hun weblog op:

http://40mmopwegnaarchili.waarbenjij.nu

Bietendag 2012 gehouden op 22 september was weer een geslaagde dag. Er is door 55 werkers en vele wandelaars ruim 9.000 euro bij elkaar gebracht. We bedanken iedereen voor hun bijdrage aan deze geslaagde dag! (zie voor de foto's: fotoboeken>bietendag>bietendag 2012)

Stendert Laan is 2 jaar geleden voor een uitwisseling in Chili geweest. Hij geeft een kort verslag van zijn ervaring met het onderwijs in Chili. Dit in het kader van ons thema "onderwijs" van dit jaar.

In oktober gaan 9 leden van de sponsorwandeltocht 40mm naar Chili toe. Ze bezoeken daar 4 projecten die zij ondersteunen. Daar zitten 2 projecten bij die ook de bietendag sponsort. Ze gaan naar Anneke Kok in Vilches en naar Mauricio in Valdivia.

 Het thema voor de bietendag 2012 is onderwijs. Bekijk hier alle informatie over dit thema.

Het mooie bietenlied, wat op de afgelopen bietendag is gezongen, is nu terug te luisteren en daarbij is een mooie fotocollage gemaakt van de velen jaren bietendag.

Met dank aan Arjan Steltenpool voor dit mooie resultaat!

Anneke Kok heeft een mail gestuurd over de situatie in Talca en Vilches na de aarbeving.

Op 25 maart 2012 was er in de omgeving van de stad Talca in het midden van het land een aardbeving met een kracht van 7,1 op de schaal van Richter. Talca is vlakbij Vilches, waar Anneke Kok woont en werkt. We leven mee met de mensen daar die op nieuw met een schok te maken hebben gekregen en waarbij alle beelden van twee jaar geleden weer naar boven zijn gekomen.

Mauricio is op de bietendag samen met Mireille bij een aantal bedrijven op bezoek gegaan. Een impressie van wat hij op de foto heeft gezet kan je zien op de pagina "fotoboeken" onder het tabje "bietendag" en dan "bietendag 2011". Rechts en links op de foto verschijnen pijltjes als je er op gaat staan met je muis, door daar op te klikken verschijnt de volgende foto. Er komen nog meer foto's.

http://clusiuskrant.blogspot.com/2011/09/bietendag.html

Padre Dirk zou hebben gezegd: wat een rijke dag!

De 30e bietendag werd dit jaar gehouden op zaterdag 24 september. En het was WEER een bijzondere dag. De aanwezigheid van Mauricio uit Chili. De komst en bijdrage van veel enthousiastelingen van jong tot oud. Bedrijven die op het laatst konden inspringen voor werk. Een muzikaal optreden van de gebroeders Steltenpool met een heel mooi bietenlied. Een Chileens optreden  van de groep "Nederland helpt Chili" met inbreng van de nieuwe generatie. Heerlijk eten aangeboden door verschillende mensen. Een mooie creatieve sponsorloop. En fantastisch weer! Het kon allemaal niet mooier.

En de opbrengst van al dit moois was € 10.000,-

Iedereen van harte bedankt voor jullie bijdrage!

Ter gelegenheid van het dertig jarig jubileum zijn we in het archief gedoken om uitspraken van Padre Dirk te verzamelen. Hij heeft er natuurlijk veel meer gezegd, dit is een kleine greep uit zijn mooie wijze en nuchtere uitspraken die hij heeft gezegd of geschreven in zijn rondzendbrieven. 

http://weekbladzondag.nl/bietendag.html

Op de bietendag zullen de muzikale broers Arjan en Albert Steltenpool optreden. Voor het 30 jarig jubileum hebben zij een lied gescheven.

Zie hier de tekst.

Op zaterdag 24 september 2011 is het weer Bietendag! Bekijk hier de uitnodiging en het sponsorformulier.

Er is weer een nieuwe nieuwsbrief verstuurd met een terugblik van 2010.

Bekijk hier de nieuwsbrief.
Bekijk hier de terugblik van 2010.